Nederland

Te oud voor zonnepanelen? Dan geen subsidie

19 mei 2015 07:08 Aangepast: 06 september 2015 17:07

Een bejaard echtpaar uit het Overijsselse Goor heeft van de provincie te horen gekregen dat zij geen subsidie voor zonnepanelen krijgen, omdat ze daar te oud voor zijn.

De 78-jarige Maarten Hillenius deed zijn verhaal tegen RTV Oost. "Hoe kan iemand nou te oud zijn voor zonnepanelen? Ik haal die panelen er niet af als ik doodga, die blijven op het dak zitten."

ZIE OOK: Geen eigen dak? Adopteer een zonnepaneel

Nadat Hillenius een aanvraag voor rentekorting had gedaan voor de aankoop van de panelen, kreeg hij een brief van stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). "U heeft de respectabele leeftijd van 77 en 78 jaar bereikt. Onze kredietnormen geven aan dat wij klanten ouder dan 75 jaar geen duurzaamheidslening meer verstrekken. Dit resultaat hebben wij gezonden aan de provincie Overijssel." 

De SVn laat in een reactie aan De Telegraaf weten dat er bewust voor de leeftijdsgrens is gekozen omdat het om 'een blancokrediet met terugbetalingsrisico' gaat. De stichting zegt wel dat de botte brief een foutje was; ze hadden direct bij de aanvraag al moeten laten weten dat er sprake is van een maximumleeftijd. 

De PvdA en 50+ hebben vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over de leeftijdsdiscriminatie. Hillenius zelf zegt dat hij toch zonnepanelen op zijn dak zal plaatsen. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore