Opmerkelijk

Facebook-oproep: vermoord mijn buren voor 20.000 euro

19 augustus 2015 11:58 Aangepast: 19 augustus 2015 20:57
Beeld © Google Streetview

Een woedende Amsterdammer heeft op Facebook aangekondigd een 'gegarandeerde beloning' van 20.000 euro klaar te hebben liggen voor wie zijn buurvrouw en haar vriend om het leven brengt.

De bewoner van een appartementencomplex in de Coffijboomstraat schrijft volgens De Telegraaf op Facebook dat hij 'één verlangen heeft in dit leven'. "Dit duivels gebroed uitroeien. (...) Ieder hoofdstuk is mij tienduizend euro waard. Iedereen mag mee komen helpen. (…) Als ik maar het genoegen heb eigenhandig de lichtjes uit te doen."

Onder het bericht schrijven Facebookvrienden van de buurman bereid te zijn om mee te helpen om het conflict 'definitief te beëindigen'.

Zaak voor wijkagent
Het ruziën begon in 2009, toen de vrouw bij woningcorporatie Ymere klachten indiende over geluidsoverlast, onder meer vanwege de windhonden van de buren. De politie zegt daarvan op de hoogte te zijn. "De wijkagent is er al lange tijd zoet mee", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws. 

"De betrokkenen doen over en weer aangifte tegen elkaar van vernieling, bedreiging en mishandeling. We hebben van deze Facebook-bedreiging ook een aangifte binnen. De recherche doet er onderzoek naar."

Volgens de politie komt dit soort conflicten 'gelukkig' niet veel voor in Amsterdam.

`