Site vreemdgangers gekraakt

Gaat je partner vreemd? Gestolen data Ashley Madison te doorzoeken

21 augustus 2015 03:43 Aangepast: 21 augustus 2015 10:21

Simpelweg het e-mailadres van je partner invullen en voilà: je ziet of hij of zij een affaire heeft. Het was natuurlijk een kwestie van tijd: verschillende sites hebben de gestolen e-mailadressen van vreemdgangerssite Ashley Madison doorzoekbaar gemaakt.

Ashley Madison werd in juli gehackt. Daarbij werden gegevens van 37 miljoen gebruikers gestolen. Hackers dreigden toen de gegevens online te zetten als de site niet zou verdwijnen. Eerdere deze week voegden ze de daad bij het woord

Er zijn al tenminste drie zoekmachines die de data van doorzoekbaar maken. De website HaveIBeenPwnd.com ('Ben ik gehackt') zegt ruim 30 miljoen e-mailadressen van de vreemdgangerssite te hebben opgeslagen. Overigens kunnen alleen geregistreerde gebruikers die database doorzoeken.

ZIE OOK: Live op de radio: 'Je man gaat vreemd'

De website ashley.cynic.al zegt zo'n 36 miljoen adressen te hebben, maar daar kunnen dubbelingen tussen zitten. Net als bij de website Trustify.

Het is lastig om te checken of de gegevens in de zoekmachines ook echt kloppen, maar CNN Money heeft een aantal accounts gecheckt, waarvan zeker is dat ze bij de hack betrokken waren. Tenminste één zoekmachine gaf daarop correcte resultaten.

Witte Huis en leger
Tussen de gelekte gegevens zitten ook gênante voorbeelden. Zo zijn er volgens de website The Hill 15.000 gebruikers met een e-mailadres van overheidsdiensten, waaronder het Witte Huis, geregistreerd op de site. Ook Amerikaanse militairen zouden wel van een avontuurtje houden, er zitten in de database veel e-mailadressen die eindigen op .mil. Dat is het domein van het Amerikaanse leger.

Vaak verdwijnt gestolen data van hacks in de krochten van het internet, waar e-mailadressen en logingegevens verkocht worden. De hackers die Ashley Madison te grazen namen, hebben alle gegevens openbaar gemaakt.

`