Site vreemdgangers gekraakt

Website voor vreemdgangers gehackt: 37 miljoen profielen op straat

20 juli 2015 09:06 Aangepast: 21 augustus 2015 10:21

Hackers dreigen de namen en seksuele fantasieën bekend te maken van 37 miljoen gebruikers van AshleyMadison.com, een datingssite voor vreemdgangers.

De website heeft als motto 'het leven is kort, heb een affaire’. De hackers dreigen alle supergevoelige gegevens van de gebruikers op straat te gooien, als de website niet verdwijnt: creditcardgegevens, namen en alle pikante details die ze op hun profiel aangeven. 

ZIE OOK: Zes tips van SGP-leider Van der Staaij om vreemdgaan te voorkomen

Avid Life Media, het moederbedrijf achter deze en nog enkele andere omstreden websites heeft toegegeven inderdaad te zijn gehackt, maar zegt dat alle gaten in de beveiliging nu weer gedicht zijn. Ashley Madison is ook in Nederland actief. Het is niet bekend hoeveel Nederlandse gebruikers de website heeft.

De hackers, die zich het Impact Team noemen, maakten hun hack bekend met een boodschap aan het bedrijf. "Trevor Stokes, hoofd techniek van het bedrijf, zei ooit dat hij graag zou zien dat hackers probeerden persoonlijke informatie te laten lekken", schrijven de hackers in een statement. "Nou Trevor, welkom in je f***ing nachtmerrie."

Vreemdgaan is niet het probleem
Overigens, wie nu denkt dat het de hackers er hogere waarden over relaties op na houden, heeft het mis. Dat de website vreemdgaan promoot, is niet het probleem, maar wel dat het voor 19 dollar een niet werkende extra service aanbiedt. 

Wie na afloop wil dat zijn avontuurtje nooit kan uitlekken, kan namelijk voor dat bedrag al zijn gegevens ‘voorgoed’ uit alle systemen laten wissen. Dat is volgens de hackers een leugen

RTL Nieuws
`