Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 november 2016 17:51

Zonnebrand en tandpasta worden stuk goedkoper

Betaal jij je ook altijd scheel aan een tube tandpasta of zonnebrandcrème? Dat gaat snel veranderen. De Hoge Raad heeft beslist dat het geneesmiddelen zijn en daarom onder het lage btw-tarief vallen. De winkels verlagen daarom de prijzen.

Nu moet er nog 21 procent btw betaald worden over zonnebrandcrème en tandpasta, maar de rechters hebben beslist dat dit 6 procent gaat worden. 

Euro's goedkoper

Tandpasta bevat fluoride en beschermt daarom je tanden tegen bederf en gaatjes. Zonnebrandcrème beschermt tegen schadelijke straling van de zon en is dus ook een preventief geneesmiddel.

De prijs van deze nieuwe geneesmiddelen gaat daarmee zo'n 12,5 procent omlaag. Op een tube zonnebrandcrème van 16,99 euro scheelt het ruim 2 euro.

Prijzen omlaag

Drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister ondernemen direct actie. "Vanaf morgen zijn er al veel prijsverlagingen te zien zijn in de winkels."

Ook DIO gaat de prijzen verlagen, al kost het wel iets meer tijd. DIO-drogisten zijn zelfstandige ondernemers, dus het hoofdkantoor kan geen prijzen opleggen. "We sturen deze week het advies naar de winkels om de prijzen te verlagen."

Topnieuws