We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 11:11

Zondag preventief fouilleren in Enschede om demonstraties

Enschede heeft maatregelen getroffen vanwege verschillende demonstraties die zondag gepland zijn. Er mag in de stad preventief gefouilleerd worden, gezichtsbedekkende kleding is verboden en er mag worden gecontroleerd met camera's.

Anti-islamorganisatie Pegida wil zondag demonstreren in de stad en er zijn inmiddels verschillende tegendemonstraties aangekondigd. 

Vooralsnog mag het

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de demonstraties vooralsnog mogen doorgaan. De woordvoerder benadrukt wel dat de demonstraties alsnog verboden kunnen worden als de gemeente de openbare orde niet kan garanderen. "Daarom houden wij momenteel uitingen van deze groeperingen op social media goed in de gaten."

In juni verbood de gemeente een demonstratie van Pegida. Toch waren er verschillende demonstranten naar de stad gekomen. De politie hield tien mensen aan. Zo'n tachtig mensen werden uit het centrum weggestuurd vanwege het demonstratieverbod.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws