Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 05:55

Zoeken in Zeewolde naar Anne gaat door, verdachte wordt voorgeleid

 Zoeken in Zeewolde naar Anne gaat door, verdachte wordt voorgeleid

De zoektocht van de politie naar Anne Faber gaat vanmorgen verder. Gisteravond stopte de politie rond half acht met zoeken, toen het te donker werd.

Gisteren werd er tot in de avond gezocht in een afgelegen natuurgebied in de buurt van van Zeewolde. De politie had de zoekactie hierheen verplaatst op basis van 'nieuwe onderzoeksinformatie',  maar deed daar verder geen mededelingen over.

 

Geen vrijwilligers meer

De verdachte in de zaak, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond. Het terrein in Zeewolde waar onderzoek wordt gedaan werd hermetisch afgezet met hekken en bewaakt door de ME. In tegenstelling tot eerdere dagen, wilde de politie nu niet dat vrijwilligers kwamen helpen.

Waarom de politie daar nu anders over denkt, is niet bekend. Het zou kunnen duiden op specifieke aanwijzingen die de politie heeft, maar het kan ook gewoon te maken met de ontoegankelijkheid van het ruige natuurgebied. 

Er wordt vandaag ook verder gezocht in de omgeving van de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder, de plek waar de verdachte verbleef voordat hij werd opgepakt. 

Voorlopig vast

De 27-jarige P. wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die bepaalt of hij voorlopig vast moet blijven zitten.

Eerder werd hij veroordeeld voor de verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar, afpersing, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit.

De 25-jarige Faber uit Utrecht is spoorloos sinds 29 september. Ze verdween tijdens een fietstocht. Toen ze 's avonds nog niet thuis was, sloeg haar vriend alarm.

Meer op rtlnieuws.nl:
27-jarige zedendelinquent uit Den Dolder aangehouden in vermissingszaak Anne Faber

 

Topnieuws