We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 april 2017 16:50

Ziekenhuis brengt ernstig zieke man en stervende vrouw nog één keer bij elkaar

Verpleegkundige Thijs Fransen is trots. Trots op zijn collega's en ziekenhuis, dat een ambulancerit van een zieke man naar zijn stervende vrouw uit een speciale pot betaalde.

De echtgenoot van de terminale vrouw ligt in het Onze Lieve Vrouwegasthuis in Amsterdam. "Hij is aan de beterende hand, maar nog erg ziek. Zijn wens was zijn vrouw nog eenmaal zien, voelen en horen voordat zij nooit meer samen kunnen zijn", schrijft Franssen op Facebook.

Zilveren Kruis wilde eerst niet vergoeden, een dergelijke ambulancerit zit immers niet in het pakket, maar bood later toch aan om voor de helft mee te doen. "Dit was wel een heel bijzondere situatie", zegt een woordvoerder van de verzekeraar.

Vanmiddag alsnog op bezoek

In dit soort situaties kan vaak een beroep gedaan worden op Stichting Ambulancewens. In dit geval kon dat niet, omdat de man er zo slecht aan toe was dat hij met een aparte ambulance met apparatuur overgebracht moest worden. De ambulances van de stichting zijn daarvoor niet genoeg uitgerust.

De man kon dankzij de financiële bijdrage van het ziekenhuis alsnog naar zijn vrouw, en daar is Fransen erg blij mee.

Meer op rtlnieuws.nl:
Stervende vrouw doet oproep: 'Wil jij straks met mijn man trouwen?'

Topnieuws