We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 11:35

Winter komt eraan: 'Haal de schaatsen maar uit de kast'

Winter komt eraan: 'Haal de schaatsen maar uit de kast'

Lijkt het vandaag nog alsof het herfst is, vanaf morgen keert de winter terug in Nederland. Vanaf volgende week kunnen zelfs de schaatsen weer ondergebonden worden.

Vandaag is het nog onvervalst herfstweer dat de toon zet. Vooral het noorden en de kustprovincies moeten rekening houden met zware windstoten, soms zelfs tot windkracht 8. Omdat de wind uit het zuidwesten komt, is het wel relatief warm vandaag: zo'n 9 graden.

Winterweer

Dat verandert als de wind vanaf morgen meer uit westelijke richting waait. Het wordt dan flink kouder en de zuidelijke provincies moeten rekening houden met regen. Later in de avond gaat de regen over in sneeuw, vertelt Jennifer Faber van Buienradar. "Vooral in Limburg is de kans groot dat die blijft liggen."

Door de kou moet verkeer op vrijdagochtend rekening houden met gladheid. Overdag gaat het hard waaien en trekken er winterse buien over het hele land. "Door die wind uit het noordwesten is het echt bitter koud op vrijdag", zegt Faber. "In de avond gaat die weer wat liggen, ik verwacht dat de avondspits er geen last van zal hebben."

Schaatsen

En de winter zet vanaf het weekend goed door, vervolgt de meteorologe. "Zaterdag overdag en in de nacht van zaterdag op zondag verwacht ik zeker sneeuw." En voor schaatsfans is het vanaf maandag raak. "Vanaf dan verwachten we een oostenwind: droge en koude lucht dus." De temperatuur komt dinsdagnacht uit op -4 tot -6 graden. "Op ondergelopen polders en op schaatsbanen zal dan zeker een laag ijs komen te liggen."

Bekijk hier hoe koud het nu bij jou is:

 

Mis niets meer van RTL Nieuws: like ons op Facebook.

Topnieuws