Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 augustus 2018 12:25

Wie is dit 'lieve koppel'? Zoektocht in Ierland naar Nederlandse eigenaren fototoestel

Wie is dit 'lieve koppel'? Zoektocht in Ierland naar Nederlandse eigenaren fototoestel
Een foto van de gevonden camera. ┬ęThe Kingdom Of Kerry

Ze zien er dolgelukkig uit op de foto, alleen kunnen ze zelf niet meer genieten van hun kiekjes. Een Nederlands stel is in Ierland hun camera verloren. Een Iers bedrijf, dat het toestel vond, is nu online een grote zoekactie gestart om het stel te vinden.

Update 15.15 uur: De eigenaar van de camera heeft zich in een reactie gemeld bij RTL Nieuws. Hij bedankt iedereen voor het meehelpen bij de zoekactie.

Een medewerker van de organisatie 'The Kingdom Of Kerry' nam het koppel in Ierland mee toen ze daar aan het liften waren. Het ritje tussen twee Ierse plaatsen verliep prima, totdat de medewerker de volgende dag een camera zag liggen in de auto.

'Hele lieve, aardige mensen'

Helaas zijn de eigenaren van de camera nergens meer te vinden en de namen van het koppel zijn niet bekend. Het enige wat de organisatie weet, is dat het stel maandag van Ierland terug naar huis zou vliegen. En dat het twee 'hele lieve, aardige mensen' zijn. 

Honderden keren gedeeld

"We willen niet dat hun reis naar Ierland zo afloopt." De organisatie doet er alles aan om het stel te vinden. Zo hebben ze een advertentie op Facebook geplaatst, de KLM benaderd en roepen ze mensen op om het bericht zo vaak mogelijk te delen. Dat is inmiddels al honderden keren gedaan.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws