We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

31 december 2016 21:41

Weer autobranden in Utrecht, brandweer bekogeld met vuurwerk

In de Utrechtse wijk Overvecht zijn brandweermannen bekogeld met vuurwerk. De brandweer in de stad heeft het erg druk met autobranden.

Geen van de brandweermannen is gewond geraakt. De brandweer gaat aangifte doen bij de politie.

Zorgen om aantal autobranden

Meerdere auto's zijn al in vlammen opgegaan, voornamelijk in de wijk Overvecht. De brandweer kan nog niet zeggen of er sprake is van brandstichting, maar daar heeft het volgens RTV Utrecht wel alle schijn van.

Gisteravond werden twee jongens van 17 en 18 jaar oud gearresteerd in verband met autobranden de afgelopen tijd in in Utrecht. De politie heeft ook een derde verdachte op het oog. Die is nog niet gearresteerd.

ME paraat

Utrechters maken zich zorgen over de autobranden en vernielingen die de laatste jaren steeds plaatsvinden rond de jaarwisseling. De grootste vandalen van vorig jaar hebben voor dit jaar een groeps- en gebiedsverboden.

Om de brandweer te beschermen tegen vervelende omstanders houdt de politie vanavond en vannacht de ME paraat.

Topnieuws