Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017

Waarschuwing voor zware windstoten tijdens herfststorm

Wie straks de weg op gaat, krijgt te maken met de eerste officiële herfststorm van het jaar, met windsnelheden tot 120 kilometer per uur. Bovendien valt er vanaf het einde van de nacht tot in de middag veel regen.

Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en het Wadden- en IJsselmeergebied. 

Al last in ochtendspits

Het verkeer in de ochtendspits kan last krijgen van de storm die al vroeg begint langs de westkust. In de loop van de ochtend breidt de storm zich uit naar de noordwestkust en het Waddengebied. 

Rijkswaterstaat raadt mensen af om in de kustprovincies en Flevoland met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan. 

De windkracht op dit moment:

 

Minder intercity's, minder vluchten

De NS laat minder intercity’s op het traject Den Helder - Zaandam rijden als gevolg van de storm. Op het traject rijden twee in plaats van vier intercity’s per uur. Zo ontstaat er volgens de NS meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Sprinters rijden volgens de dienstregeling.

KLM heeft vanmorgen zestig vluchten geannuleerd vanwege de storm. Het gaat om vluchten binnen Europa. De luchtvaartmaatschappij hoopt zo de druk op de start- en landingsbanen te ontlasten en vertragingen bij andere vluchten te voorkomen. De intercontinentale vluchten gaan wel door.

De kans is groot dat er door de storm her en der bomen omwaaien. De bomen staan nog volop in het blad en zijn daardoor gevoeliger voor windstoten.

Topnieuws