We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 18:26

Voor hen kan 2017 al niet meer stuk: klaar met operaties en eindelijk een nieuwe liefde

Na acht operaties het leven weer oppakken, tegen alle verwachtingen in je 45e verjaardag vieren of als 62-jarige oma de datingmarkt op. Elmie, Adriaan en Marjan vertelden begin dit jaar aan RTL Nieuws dat 2017 hun jaar zou worden. Hoe gaat het nu, op de Internationale Geluksdag met ze?

Marjan L’Espoir (62) uit Limburg was na haar scheiding al zeven jaar alleen, maar daar moest dit jaar verandering in komen. Haar kleinkinderen maakten begin dit jaar de website 'Oma zoekt Opa', waar de zoektocht naar een lieve, rustige maar ondernemende man tussen de 55 en 65 jaar voor Marjan begon.

En die lijkt geslaagd. "Ik zit nu koffie te drinken met een hele leuke man", vertelt ze als we haar bellen. "Ik ben heel gelukkig op dit moment."

'Niet verslonzen'

Ze kreeg maar liefst 28 reacties op de website Oma zoekt Opa, maar dat liep uiteindelijk uit op niets. "Ik ben met een aantal mannen koffie gaan drinken, dat was heel gezellig. Maar uiteindelijk heb ik toch voor de verkeerde man gekozen, hij was nog te veel bezig met zijn overleden vrouw."

Maar Marjan ging niet bij de pakken neerzitten. Tijdens een slow-date avond ontmoette ze een leuke man, waar ze al een paar keer mee afgesproken heeft, zo ook vandaag. "Hij is heel spontaan, geïnteresseerd en ook eerlijk", vertelt ze. Ze spreken regelmatig af. "Tja, als je eenmaal iemand tegenkomt met wie het klikt, moet je het niet laten verslonzen", lacht ze. "Daar heb je op mijn leeftijd geen tijd meer voor."

'Deel je geluk'

Adriaan Aerts (44) uit Tilburg heeft spieratrofie en kan daardoor zijn armen en benen niet gebruiken. Hij zit in een rolstoel, maar is 'super gelukkig'. Hij viert dit jaar zijn 45e verjaardag, terwijl artsen bij zijn geboorte zeiden dat hij maar 3 jaar te leven zou hebben.

"Dit is echt een mijlpaal", zegt Adriaan. Samen met zijn ouders en twee vrienden gaat hij zijn verjaardag dit jaar in Engeland vieren. "Mijn tip is: als je het geluk hebt gevonden, deel het dan met anderen. En dat ga ik dit jaar doen."

'Gewoon een leuke vrouw'

Ondanks zijn handicap is hij naar eigen zeggen heel gelukkig. "Kijk vooral naar wat je wél hebt. Het is een cliché, maar het is wel waar. Ik ben echt gelukkig met wat ik heb."

Toch is er nog wel iets dat Adriaan nóg gelukkiger zou kunnen maken: een relatie. "Ik ben gruwelijk hard op zoek, iedere dag" vertelt hij. Hij had gehoopt op reacties na het vorige interview met RTL Nieuws, maar die bleven helaas uit.

Hij zoekt naar eigen zeggen 'gewoon een leuke vrouw'. "Iemand om wie ik kan geven. Blond haar of donker haar, dat maakt me allemaal niets uit" zegt hij. "Maar er moet wel een klik zijn, en ze moet mij en mijn handicap wel accepteren. We moeten gelijkwaardig zijn aan elkaar". 

Hele dag op de bank

Elmie de Zwart (25) uit Brabant heeft een ernstige vorm van lipoedeem, waar ze al meerdere keren voor geopereerd is. Op haar dieptepunt woog ze bijna 130 kilo.

Twee weken geleden ging ze voor de (voorlopig) laatste keer onder het mes en is er opnieuw vetweefsel weggehaald. "Ik ben nu nog volop aan het herstellen", vertelt ze tegen RTL Nieuws. "Gisteren ging het heel goed, ik heb een wandeling kunnen maken en ben bij een vriendin op bezoek geweest. Maar vandaag gaat het weer wat minder, ik lig al de hele dag op de bank".

Aan het werk

De operaties die Elmie moest ondergaan werden niet vergoed door haar zorgverzekeraar, omdat de behandeling 'cosmetisch' zou zijn. Ze zette een crowdfundactie op, waardoor ze de operaties wél kon financieren. "Ik prijs mezelf gelukkig dat er zoveel mensen zijn die mij hebben willen helpen."

Het duurt nog zeker een jaar voordat Elmie volledig hersteld is, maar ze hoopt over een maand haar leven, dat zeker twee jaar heeft stilgelegen, weer op te kunnen pakken. "Ik ga kijken of ik een baan kan krijgen als GGZ-hulpverlener of in de gehandicaptenzorg. Dat laatste vond ik altijd fantastisch, maar ging op het laatst niet meer vanwege mijn fysieke klachten", vertelt ze.

En er liggen meer plannen in het verschiet waar Elmie gelukkig van wordt. "Ik en mijn vriend houden enorm van kamperen. Maar door mijn ziekte ging dat het afgelopen jaar gewoon niet. Maar nu gaan we als het goed is in juli weer naar de camping in Frankrijk. Daar kijk ik echt naar uit."

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws