Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 oktober 2017 13:19

Vindplek lichaam Anne Faber verboden terrein voor publiek

De exacte plek waar het lichaam van Anne Faber gisteren werd gevonden, is verboden terrein voor publiek. Wie het gebied Horsterwold wil bezoeken, moet op de paden blijven.

Staatsbosbeheer heeft een zogenoemd struinverbod ingesteld. Toezichthouders zorgen ervoor dat belangstellenden daar niet door de bossen gaan struinen, al was het maar 'omdat dat niet kies en respectvol is', zegt een woordvoerster van Staatsbosbeheer.

Bloemen gelegd

Staatsbosbeheer verwacht dit weekeinde veel belangstelling voor het Horsterwold. Langs het Nulderpad, dat naar de vindplaats leidt, zijn al bloemen gelegd. "Dat is een prima plek voor mensen die iets voor Anne Faber willen achterlaten. We willen niet dat er her en der in het natuurgebied van alles achterblijft."

De politie gaf het gebied gisteravond vrij nadat het lichaam van Faber was weggebracht. Staatsbosbeheer wil niet dat mensen dit weekend massaal op zoek gaan naar de exacte plekken waar gisteren is gegraven en gezocht. 

Anne Faber: van vermissing tot vondst lichaam:

Herdenkingsplek

In overleg met de gemeente Zeewolde is het zogenoemde Vlindermonument aan het Kluunpad aangewezen als centrale herdenkingsplek voor Faber. Het Vlindermonument is een symbool 'voor iedereen die ons ontvallen is', volgens de gemeente. Het Kluunpad ligt vrij dicht bij het Horsterwold.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Topnieuws