Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2018 18:10

Vier lijken aangespoeld op Curaçao na ongeluk vluchtelingenboot

Vier lijken aangespoeld op Curaçao na ongeluk vluchtelingenboot
Willemstad, de hoofdstad van Curaçao.

Ongeveer dertig Venezolanen worden vermist sinds ze met een bootje een poging deden Curaçao te bereiken. Op het eiland zijn vier lijken aangespoeld. Het gaat om een broer en een zus van 33 en 24 jaar oud, een vrouw van 18 en een man van 33 jaar.

Het bootje was dinsdagavond vertrokken vanuit San José de la Costa, op weg naar het 60 kilometer noordelijker gelegen Curaçao. Door slecht weer zou hun boot ten noordoosten van Willemstad tegen de rotsen zijn geslagen en in tweeën gebroken.

ZIE OOK: Venezuela houdt grens met Aruba, Bonaire en Curaçao dicht

Gesprek Nederland en Venezuela

Familieleden van de bootvluchtelingen hebben volgens Venezolaanse media in de deelstaat Falcón de vermissingen opgegeven. Volgens hen worden nog zeker 28 personen vermist. Op Curaçao is donderdagochtend gezocht naar overlevenden. 

Afgelopen weekend kondigde president Nicolás Maduro aan dat alle verkeer tussen Venezuela en de Nederlandse ABC-eilanden verboden is zo lang Nederland niet optreedt tegen smokkelarij. Veel voedsel en waardevolle Venezolaanse producten zouden naar 'ABC' worden gesluisd.

Maduro stelt dat zijn land er zo beroerd aan toe is omdat westerse mogendheden een economische oorlog tegen het revolutionaire Venezuela voeren. Vrijdag overleggen Venezuela en Nederland op Aruba over de grenskwestie.

Wat is er aan de hand in Venezuela?


Venezuela verkeert in een diepe politieke en economische crisis die steeds gewelddadiger begint te worden. Dit speelt er allemaal.
Topnieuws