Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 13:05

Vermissing Faber hield Nederland twee weken in greep

Anne Faber (25) uit Utrecht verdween op 29 september na een fietstocht. De vermissing kwam op 12 oktober tot een vreselijke climax. Wat gebeurde er sinds de jonge vrouw besloot een stuk te fietsen?

Vrijdag 29 september

Ondanks slecht weer vertrekt Faber rond 17:00 uur op haar zwarte opoefiets voor een fietstocht. Ze maakt vaker fietstochten. Vijf kwartier na haar vertrek stuurt ze een WhatsApp-bericht aan haar vriend dat ze in Hollandsche Rading is. Rond 18:50 uur stuurt ze hem een verregende selfie vanuit Baarn. Nadien is niets meer van haar vernomen.

Zaterdag 30 september

In de nachtelijke uren schakelt de familie de politie in. De familieleden melden dat geen redenen bestaan om aan te nemen dat zij uit beeld wilde verdwijnen. Ze komt die zaterdag niet opdagen bij een afspraak in Amsterdam. Er wordt een opsporingsbericht verspreid en een rechercheteam samengesteld.

Zondag 1 oktober 

Op basis van telefoongegevens wordt onder meer met honden in een gebied bij Soest gezocht. Ook rond Paleis Soestdijk wordt gespeurd.

Maandag 2 oktober

Tientallen vrienden, familieleden en vrijwilligers helpen met het zoeken in de omgeving van Baarn. 

Dinsdag 3 oktober

Vermoedelijk heeft de vrouw een ANWB-route gefietst, van Soest richting De Bilt, mogelijk op weg naar huis. In Huis ter Heide, gemeente Zeist, wordt een jas gevonden. De politie is ernstig bezorgd. Uit verhalen van familie en bekenden is duidelijk geworden dat Faber iemand is met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Er zijn ook geen signalen dat ze een tijdje zou willen verdwijnen. 

Donderdag 5 oktober

De jas blijkt van Faber. De politie doet de hele avond onderzoek in de vijver van het Blookerpark, een paar honderd meter van de plek waar dinsdag haar jas werd gevonden. In de omgeving van Huis ter Heide is een fiets gevonden die sterk lijkt op de opoefiets van Faber. 

Vrijdag 6 oktober

In het Blookerpark vindt de politie een rugzak die waarschijnlijk aan Faber toebehoort. De vijver wordt leeggepompt.

Maandag 9 oktober

De 27-jarige Michael P. wordt aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing. De man zit een lange celstraf uit voor de gewelddadige verkrachting van twee meisjes van zestien en zeventien jaar. Hij verblijft in de forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder om zich voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij. Zoekacties in het gebied rond de kliniek leveren niet direct resultaat op.

Woensdag 11 oktober

Een grootschalige zoekactie vindt plaats in Zeewolde (Flevoland). Daarbij worden onder meer honden, een helikopter en ME'ers ingezet. Verdachte Michael P. heeft in Zeewolde gewoond. De zoekactie wordt gestaakt wanneer het donker wordt, maar het gebied wordt afgezet met hekken en ME'ers blijven achter voor bewaking.

Donderdag 12 oktober

De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van Anne Faber verborgen is. Op een zeer specifieke plek in het buitengebied van Zeewolde, aan het Nulderpad, wordt nader onderzoek gedaan. De verwachting is dat haar lichaam donderdag zal worden gevonden. De familie van de vrouw is ingelicht. Het onderzoek gebeurt zorgvuldig, zodat geen sporen worden vernietigd.

Om 18.00 uur maakt de politie bekend dat het lichaam van Anne Faber is gevonden. De verdachte heeft de politie zelf op de vindplaats gewezen. Hij wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De familie heeft in een verklaring laten weten dat het 'zwartste scenario is uitgekomen'.

 

Meer op rtlnieuws.nl: 

Topnieuws