Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 14:29

Vermissing Anne Faber: verdachte Michael P. blijft langer vast

Vermissing Anne Faber: verdachte Michael P. blijft langer vast
Michael P., verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber.

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van Michael P. (27) met twee weken verlengd. P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber. Er is, zegt de rechtbank, 'voldoende verdenking tegen de verdachte om hem langer vast te houden'.

De 25-jarige vrouw uit Utrecht verdween vrijdag 29 september tijdens een fietstocht. Michael P. werd maandag aangehouden. Hij zat het laatste deel uit van een gevangenisstraf en mocht in de instelling Altrecht Aventurijn in Den Dolder wennen aan zijn terugkeer in de maatschappij. De forensisch-psychiatrische kliniek bevindt zich niet ver van de plek waar het laatste telefoonsignaal van Faber werd opgevangen.

ZIE OOK: 'Vol wraak', een 'halvegare psychopaat': Michael P. al jong op het slechte pad

Tot gisteren zocht de politie naar sporen van Anne Faber in de buurt van Den Dolder en Soest. Gistermiddag werd het werkterrein verlegd naar het buitengebied bij Zeewolde, de plaats waar P. zijn jeugd doorbracht. De politie denkt op grond van nieuwe onderzoeksaanwijzingen de plek te kennen waar het lichaam van Anne Faber mogelijk is verborgen: in de omgeving van het Nulderpad (kaartje: zie onder).

Daar wordt nu met man en macht gezocht. Woordvoerder Bernhard Jens van de Utrechtse politie liet vanochtend weten het sterke vermoeden te hebben dat Faber vandaag wordt gevonden. De familie is daarover ingelicht.

Dit weten we over de verdachte Michael P.

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Vrijheid verkrachter Michael P. 'moeilijk uit te leggen'

Topnieuws