Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 17:24

Verdachten 'Posbankmoord' in hoger beroep

Verdachten 'Posbankmoord' in hoger beroep

De twee mannen, die zijn veroordeeld voorhet doodschieten van Alex Wiegmink in 2003, gaan in hoger beroep.

De twee Brabanders Frank S. en Souris R. kregen twee weken geleden celstraffen van respectievelijk 14 en 16 jaar opgelegd. Frank S. kreeg 14 jaar, Souris R. 16 jaar. Het Openbaar Ministerie had 13 jaar geëist

Wiegmink, een destijds 44-jarige huisschilder uit Drempt, werd op 20 januari 2003 doodgeschoten op de Posbank in Rheden (Gelderland). Zijn lichaam werd niet veel later verbrand en verkoold teruggevonden in zijn uitgebrande auto in Erp (Noord-Brabant). In november vorig jaar, 13 jaar na de moord, werden twee verdachten aangehouden. Frank S. stapte toen zelf naar de politie.

Moord niet bewezen

De rechter achtte moord op Alex Wiegmink niet bewezen, omdat volgens de rechter niet bewezen kan worden dat de mannen tijd hebben gehad om na te denken of ze Wiegmink zouden vermoorden. Daarom zijn ze allebei alleen veroordeeld voor gekwalificeerde doodslag, wat betekent dat Wiegmink is gedood om een ander misdrijf te verhullen. Daarnaast zijn ze veroordeeld voor brandstichting. Omdat S. geen strafblad had en R. wel, en omdat S. zichzelf had aangegeven omdat hij gewetenswroeging had, is zijn straf lager.

Topnieuws