We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

30 augustus 2017 16:58

Verdachten eierschandaal blijven voorlopig vastzitten

De twee mannen die verdacht worden van het gebruik van de verboden pesticide fipronil bij pluimveebedrijven blijven nog zeker 30 dagen vastzitten. De rechtbank heeft hun voorlopige hechtenis verlengd.

Volgens de rechtbank zijn de verdenkingen tegen de verdachten zwaar genoeg en is er voldoende reden om hen nog vast te houden. 

Volksgezondheid in gevaar gebracht

Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee bestuurders van een ontsmettingsbedrijf ervan dat zij het bestrijdingsmiddel fipronil hebben gebruikt bij pluimveebedrijven in Nederland en dat zij daarmee de volksgezondheid in gevaar hebben gebracht. Ook worden zij verdacht van bezit van een verboden bestrijdingsmiddel.

Door het gebruik van fipronil is de gifstof in eieren terecht gekomen. Miljoenen eieren werden uit de handel gehaald en vernietigd. Voor de Nederlandse eierboeren is het schandaal een grote klap.

Topnieuws