We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 januari 2017 11:55

Verdachte schietpartij Thialf nog steeds voortvluchtig

De man die zaterdagavond schaatssponsor Bert Jonker in zijn hand schoot bij stadion Thialf, is nog steeds niet gepakt. De politie weet wie de verdachte is, maar hij is nog voortvluchtig.

Directeur Bert Jonker van ingenieursbureau Clafis werd zaterdag neergeschoten bij ijsstadion Thialf, waar op dat moment het EK sprint en het EK allround werden gehouden. Hij werd onder vuur genomen op het parkeerterrein bij het stadion en raakte gewond aan zijn hand. Na een operatie mocht Jonker het ziekenhuis weer verlaten. 


Jonker met schaatser Jorrit Bergsma in 2015. (Foto: ANP)

De aanleiding voor de schietpartij zou een zakelijk conflict in het verleden zijn. Jonkers ingenieursbedrijf ​Clafis vermoedt dat het gaat om een bedrijfsaankoop die een aantal jaren geleden is gedaan. 

De politie weet wie de schutter is. De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Het rechercheteam probeert onder meer door gesprekken met bekenden van de verdachte de man te vinden. Omdat de man nog voortvluchtig is, is Jonker met zijn gezin ondergebracht op een veilig adres

Als sponsor aanwezig bij EK

De 50-jarige Jonker richtte Clafis in 2004 op. Inmiddels heeft het bedrijf 450 werknemers en vestigingen over het hele land. Het hoofdkantoor staat in Heerenveen. 

Clafis is de hoofdsponsor van de schaatsploeg van onder anderen coach Jillert Anema en schaatser Jorrit Bergsma. Jonker was daarom zaterdag aanwezig bij het EK. Jonker is ook voorzitter van de businessclub in Thialf. 


Politieonderzoek (Foto: ANP)
Topnieuws