We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 22:49

Verdacht pakketje Heerlen bevatte TNT

Het verdachte pakketje dat 21 december werd afgeleverd bij het gemeentehuis van Heerlen, bevatte het explosief TNT. De bombrief was gericht aan burgemeester Ralf Krewinkel.

Het pakketje bevatte geen ontsteker. In een briefje eiste de afzender 1 miljoen euro. Advocate Sjanneke de Crom, die een verdachte in deze zaak bijstaat, bevestigt berichtgeving hierover op de website crimewatcher.nl.

Op 22 december arresteerde de politie een 45-jarige Heerlenaar die betrokken zou zijn bij de bombrief. Na vijf dagen werd hij weer op vrije voeten werd gesteld, maar blijft verdachte. Hij zou de bron zijn van het bericht om de crimesite. 

Bitcoins en miljoen euro

Uit het politiedossier zou blijken dat de burgemeester eerst duizend bitcoins moest overmaken naar een rekening en dan 72 uur de tijd zou krijgen om 1 miljoen euro op een nader af te spreken plek te droppen. Zou de burgemeester dat weigeren, dan zou er op een niet nader bepaalde dag en tijd een explosief afgaan, aldus de brief in het pakketje.

Het Openbaar Ministerie in Maastricht wilde hierover geen mededelingen doen. ''Het onderzoekt loopt'', zei de woordvoerder van het OM.

Topnieuws