We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 19:51

Veel problemen op het spoor, vooral rond Zwolle

Het treinverkeer in het hele land heeft last gehad van storingen. Volgens spoorbeheer ProRail ging het om 'technische problemen die worden veroorzaakt door de hitte'. Bij Zwolle waren er problemen door een stroomstoring.

De stroomstoring ontstond rond 17.30 uur en was rond 20.40 uur opgelost. Eén op de drie treinen was rond 20.00 uur vertraagd of was uitgevallen. "Niet het hele treinverkeer ligt plat", zegt een woordvoerder van Prorail. "Er zijn iets meer storingen dan normaal." 

Om 21.30 uur reden steeds meer treinen weer volgens plan. ProRail meldt dat het aantal storingen afneemt. Door verschillende storingen waren er problemen in het hele land.

Staking

Vanochtend werd het treinverkeer rond Zwolle getroffen door een staking van NS-personeel. De FNV-acties op de stations in Zwolle en Den Haag leverden reizigers relatief weinig problemen op

Topnieuws