We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 januari 2017 10:54

Vanaf donderdag weer kans op 'winterse perikelen'

Sneeuw, ijzel, regen en glijpartijen: de afgelopen week was het volop winter in Nederland. En we zijn nog niet af van het winterse weer.

In de loop van donderdag stroomt vanuit het noordwesten weer koude lucht ons land binnen, en dat gaat gepaard met buien met een 'winters tintje', zegt Buienradar-meteoroloog William Huizinga. De kans op (natte) sneeuw en hagel is groot.

Last in de avondspits 

"En dan kan het best zo zijn dat op donderdag de avondspits er last van krijgt", zegt Huizinga. Qua gevoelstemperatuur is het die dag ook niet erg bemoedigend. "Het is nog eens extra vervelend dat er een harde, en in de kustprovincies zelfs stormachtige wind staat. Die zorgt ervoor dat het bar koud aanvoelt."

Ook vrijdagochtend kan het verkeer last krijgen van 'winterse perikelen', verwacht Huizinga. De winterse buien gaan in de nacht van donderdag op vrijdag 's nachts gewoon door, en het is goed mogelijk dat er 's ochtends een laagje sneeuw ligt, met alle vervelende gevolgen van dien voor het verkeer.

Ook zaterdag blijft het koud. Pas op zondag krijgen we weer te maken met wat zachtere lucht. Maar het blijft wisselvallig, met vrij veel bewolking. En verwacht vooral niet te veel zon.

 

Topnieuws