We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 januari 2017 13:26

Tot drie maanden cel voor Willem II-fans die Feyenoorder over reling gooiden

Tot drie maanden cel voor Willem II-fans die Feyenoorder over reling gooiden
Een Feyenoordsupporter werd over de reling gegooid.

Vier Willem II-supporters zijn veroordeeld tot taak- en celstraffen omdat ze vorig jaar oktober twee Feyenoordsupporters mishandelden en één over de reling gooiden bij de wedstrijd Willem II - Feyenoord. De hoogste straf die werd uitgedeeld was drie maanden cel.

Een andere supporter moet twee weken de cel in. Twee supporters kregen taakstraffen van 40 en 60 uur opgelegd. De Tilburgers hebben van de voetbalbond ook een stadionverbod gekregen, variërend van 5 jaar tot levenslang. 

'Hij schold ons uit, toen ging bij mij het licht uit'

Feyenoord won de wedstrijd met 0-2. De mishandelde Rotterdammers vierden een doelpunt van hun club, hoewel ze in het vak van de thuisclub zaten. Eén van de Tilburgers vertelde over de de provocaties van Feyenoord-supporters. "Hij schold ons uit met de ziekte waaraan mijn schoonvader twee weken ervoor overleed. Toen ging bij mij het licht uit." Het was de Tilburger die de laagste straf kreeg en die ook uitgebreid spijt had betuigd.

De rechter sprak in haar vonnis uitdrukkelijk van een 'recht om te juichen' als je club een doelpunt maakt. "Als je naar het voetbal gaat, zou je daarvoor niet bang moeten zijn."

Topnieuws