Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2018 13:34

Tientallen arrestaties in groot drugsonderzoek

In Nederland en België zijn 48 personen aangehouden in het kader van een groot internationaal onderzoek naar drugshandel. Dat hebben de Nederlandse en Belgische politie bekendgemaakt op een persconferentie in Hasselt.

De politie heeft daarbij onder meer 1,5 kilo amfetamine en een halve kilo springstof, vuurwapens, geld en voertuigen in beslag genomen. De arrestaties waren met name in Noord-Brabant en Belgisch Limburg.

Handel in xtc, amfetamine en cocaïne

De aanhoudingen kwamen na een groot aantal invallen in België en Nederland, op 8 januari. Daarbij werden in België veertien en in Nederland vijf mensen opgepakt. Het gaat om Belgen, Nederlanders en Serviërs. De bende hield zich bezig met de productie van en handel in xtc en amfetamine, en de handel in cocaïne.

Volgens justitie in België werden eerder ook in Malta vier koeriers opgepakt, onder wie twee Belgen. Zij zijn daar inmiddels veroordeeld tot negentien jaar cel.

Drugstransactie

In Scheveningen pakte de Nederlandse politie afgelopen september zeven mensen op, onder wie John H., het kopstuk van de bende. Dat gebeurde tijdens een grote drugstransactie. H. werd in 2003 veroordeeld tot elf jaar cel wegens drugscriminaliteit. Ook moest hij toen een miljoen euro betalen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Brief van de burgemeester: 'Drugscriminaliteit geen ver-van-uw-bedshow'

Topnieuws