We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 21:26

'Tharukshan was beleefd, altijd aardig en nooit gemeen tegen iemand'

'Heel erg beleefd, altijd aardig en nooit gemeen tegen iemand.' Dat zegt een groepje oud-klasgenoten over Tarukshan Selvam. De 15-jarige jongen uit Heerlen pleegde zelfmoord omdat hij op school gepest werd.

'Vreselijk', zeggen de meisjes over wat er met Tarukshan is gebeurd. Ze waren met hem bevriend op de basisschool, tot twee jaar geleden. Ze zitten nu op een andere school, maar zagen Tarukshan nog best vaak.

'Erger dan hij vertelde'

"Hij voelde zich niet op zijn gemak", vertelt een van de meisjes aan RTL Nieuws. "We wisten ook dat hij gepest werd. Maar het was veel erger dan hoe hij het vertelde."

Tharukshan werd online uitgescholden. Op sociale media werden er door anonieme accounts foto's geplaatst onder zijn naam. Voor de kerstvakantie is het nog in de klas besproken door een juf. Maar volgens zijn familie hield het daarmee niet op.


Verslaggever van RTL Nieuws in gesprek met oud-klasgenoten van Tarukshan. 

Hulp afgeslagen

Zijn school, het Grotius College in Heerlen, heeft ook met Tarukshan gesproken over zijn problemen. Hij sloeg een aanbod voor hulp vorige maand af. Maar de school had meer moeten aandringen, zegt zijn zus. "Het is maar een jongen van 15. Als hij nee zegt, laat je hem toch niet zomaar gaan?"

Een tweede gesprek is er nooit gekomen. Want het lijden in eenzaamheid werd de puber te veel. Tharukshan stapte zondagavond, de dag voordat school weer zou beginnen, uit het leven.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113Online: 0900 0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws