We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 december 2016 16:14

Terreurverdachte met kalasjnikov en volle magazijnen opgepakt in Rotterdam

De politie heeft in Rotterdam een man aangehouden die verdacht wordt van het voorbereiden van een terroristische aanslag. In zijn woning had hij een kalasjnikov met twee volle magazijnen en een schilderij met een IS-vlag. Die zijn in beslag genomen.

De man is woensdag aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte is 30 jaar oud. Volgens de politie was het een eenling.

'Gevaarlijk genoeg'

Wat de man precies van plan was, wordt onderzocht door de politie. "Het onderzoek naar hem en zijn plannen dat duurt voort en dan zullen we ook meer weten", zegt een woordvoerder. "Hij is in ieder geval gevaarlijk genoeg om hem nu op te pakken."

De man kwam in beeld na informatie van de AIVD en onderzoek door de Rijksrecherche en is door de Dienst Speciale Interventies gearresteerd. Bij de huiszoeking vond de politie ook vier dozen met zeer explosief materiaal, een groot schilderij met daarop de beeltenis van een IS-vlag, mobiele telefoons en 1600 euro in contant geld.

Topnieuws