Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

02 februari 2017 12:00

Taxichauffeurs in actie op Schiphol, reiziger de dupe

Ongeveer honderd taxichauffeurs hebben op Schiphol actie gevoerd tegen ronselaars op het vliegveld. Ze blokkeerden de taxibaan een paar uur, waardoor reizigers geen gebruik konden maken van de officiële taxi's op de luchthaven.

Gisteravond waren de taxichauffeurs op de luchthaven ook al in actie gekomen. Ook toen werd de taxibaan enige tijd geblokkeerd. De actievoerders willen dat chauffeurs zonder benodigde taxivergunning onmiddellijk worden aangepakt. 

De gemeente Haarlemmermeer zou de ronselaars eigenlijk vanaf maandag beboeten, maar deze maatregel is uitgesteld in afwachting van een kort geding dat vanmiddag dient bij de rechtbank in Haarlem. De chauffeurs over wie het gaat, stappen naar de rechter om het besluit van de gemeente aan te vechten.

Ergernis en overlast

Door de concurrentie tussen het grote aantal taxi's op Schiphol komt het vaak voor dat toeristen bij aankomst op Schiphol van alle kanten, soms op agressieve wijze, door ronselaars worden benaderd voor een rit. Volgens de gemeente Haarlemmermeer, waaronder Schiphol valt, veroorzaken de ronselaars veel ergernis en overlast voor de reizigers.

Die overlast is zowel de gemeente als Schiphol een doorn in het oog. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat opdringerige ronselaars scherp in de gaten worden gehouden, en worden aangepakt als ze zich niet aan de regels houden.

Topnieuws