We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 februari 2017 16:41

Taakstraf voor boer die honderden varkens liet verhongeren

Een 36-jarige man uit Ruurlo krijgt een werkstraf voor het laten verhongeren van vierhonderd varkens en vijf schapen.

De man kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. Hij mag bovendien drie jaar geen dieren houden, zo bepaalde de rechter.

ZIE OOK: Boer laat 400 varkens bijna jaar aan lot over

In april 2016 maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat er vierhonderd varkens en vijf schapen dood waren aangetroffen in een stal in Ruurlo. De beesten waren omgekomen door honger en dorst.

De dode dieren werden gevonden na een tip aan de politie. Een agent die ging kijken, zag enkele dode dieren liggen en waarschuwde de inspectie van de NVWA. Toen de die samen met de politie poolshoogte gingen nemen, troffen ze ongeveer 250 varkens en 140 biggen dood aan in de stallen. Er was geen enkel dier meer in leven op de boerderij. De dieren zijn volgens de NVWA waarschijnlijk kort nadat ze voor het laatst voedsel hebben gehad, overleden.

Topnieuws