We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 20:38

Storm en springtij: komende dagen hoog water, IJsselkering dicht

Rijkswaterstaat sluit de komende dagen de Hollandse IJsselkering. Ook de Maeslantkering en de Oosterscheldekering gaan mogelijk dicht. Dit alles vanwege twee opeenvolgende stormen en springtij waar Nederland de komende dagen mee te maken krijgt.

De wind draait naar het noordwesten, zegt Buienradarweervrouw Nicolien Kroon. "Dan wordt het zeewater in de Noordzee opgestuwd tegen de kust." Omdat het ook nog eens springtij is, komt het water extra hoog.

Vanwege die combinatie houdt Rijkswaterstaat de waterstand nauwlettend in de gaten. Bekijk hier de actuele waterstanden. De IJsselkering gaat vannacht om 1:00 uur dicht tot morgenochtend 7:00 uur. Daarna sluit hij opnieuw op vrijdag tussen 12:00 en 22:00 uur.

Ook België maakt zich op voor de stormvloed. In dat land gaan onder meer keringen in de Schelde dicht. 

 

Topnieuws