Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 augustus 2017 10:43

Sprookjeshuwelijk dichterbij: Dennis uit Lisse is maandag prins in Maleisië

Zijn vader Martin zit in de bloemenhandel en zijn moeder Henriette is verkoopster bij de Miss Etam. Maandag trouwt Dennis Verbaas met de dochter van een Maleisische sultan. Zo komt de 28-jarige man uit Lisse opeens in een miljardairsgezin terecht.

Tunku Aminah Maimunah Iskandariah heet Dennis' aanstaande. Ze is de beeldschone dochter van de sultan van Johor. Johor is een van de negen sultanstaten van Maleisië.  

Huwelijk live te volgen

Wat er maandag precies gaat gebeuren in Johor Bahru, de hoofdstad van Johor, is nog geheim, maar dat het een groots sprookjeshuwelijk wordt, is al wel duidelijk. Het publiek kan het huwelijk maandag live volgen op grote videoschermen in de stad.

De Telegraaf schrijft vandaag dat de beveiliging rond koninklijk paleis flink is opgeschroefd. Op een hek hangt een bordje met een waarschuwing dat indringers zonder pardon worden neergeschoten, en in de middag oefende gisteren een colonne politieauto's de route die maandag tijdens de grote dag moeten worden afgelegd.

'Islam maakt me rustig'

Dennis staat in Maleisië bekend als Dennis Muhammad Abdullah. In 2015 bekeerde hij zich tot de islam. Het geloof heeft van hem een rustiger persoon gemaakt, zegt hij vandaag tegen de Maleisische krant The Star. "Zelfs mijn ouders steunen me in mijn keuze de islam te omarmen."

De familie van Dennis is al meer dan een week in Maleisië, zegt een collega van moeder Henriette in de Miss Etam in Lisse tegen het AD. "Henriette blijft hier gewoon werken. We willen alles zo normaal mogelijk houden." 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws