We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

08 januari 2017 22:13

Slachtoffer schietincident Thialf met gezin overgebracht naar veilige plek

De man die gisteren bij Thialf in Heerenveen in zijn hand werd geschoten, is met zijn gezin ondergebracht op een veilige plek. Dat schrijft het ingenieursbureau waar de man directeur van is, in een verklaring op zijn website.

De schutter is namelijk nog steeds voortvluchtig. Ook al weet de politie om wie het gaat, de dader is nog niet gepakt. De politie zegt alles op alles te zetten om de man te vinden.

Overname ander bedrijf

Ook laat het bedrijf iets meer los van de vermoedelijke achtergrond van het incident: de overname van een ander bedrijf enkele jaren geleden. Maar verdere details geeft het bedrijf niet.

Directeur Bert Jonker is 'geƫmotioneerd en vol ongeloof over wat hem is overkomen.' Hij is geopereerd aan zijn hand en zal nu in alle rust herstellen.

Jonker was gisteren in Thialf als schaatsliefhebber, -sponsor en voorzitter van de businessclub van het ijsstadion, waar het EK allround en EK sprint werd gehouden. De politie liet al eerder weten er van uit te gaan dat het schietincident niets met de schaatssport te maken heeft. 

Reageren op ons artikel? Ga dan naar onze facebookpagina.

Topnieuws