We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 13:21

School en leerlingen Heerlen bedreigd na zelfmoord gepeste Tharukshan

School en leerlingen Heerlen bedreigd na zelfmoord gepeste Tharukshan
Het Grotius College in Heerlen heeft bedreigingen ontvangen

Het Grotius College in Heerlen heeft bedreigingen ontvangen na de zelfmoord van de 15-jarige leerling Tharukshan Selvam. Ook leerlingen zouden na zijn zelfmoord zijn bedreigd. De jongen zou tot zijn daad zijn gekomen omdat hij online werd gepest.

Tharukshan werd online uitgescholden. Op sociale media werden er door anonieme accounts foto's geplaatst onder zijn naam.

De directeur Frank Schings van de scholenkoepel LVO Parkstad, waar het Grotius College onderdeel van is, zegt tegen RTL Nieuws dat bedreigingen bij zijn school zijn binnengekomen. Die komen uit de Sri Lankaanse gemeenschap. "Zo worden leerlingen van onze school nu bedreigd door mensen uit zijn cultuur." De school wordt inmiddels beveiligd.

De politie in Limburg bevestigt dat er bedreigingen zijn binnengekomen bij de school. De politie onderzoekt of deze bedreigingen strafbaar zijn.

Onderzoek

Tharukshan Selvam woonde een groot deel van zijn leven in Sri Lanka. Hij werd via sociale media ernstig bedreigd en gepest.  Zondagavond pleegde hij zelfmoord.

Directeur Schings wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de pesterijen en of er voldoende is gedaan om de zelfmoord te voorkomen. Dat onderzoek moet worden gedaan naar de school, maar ook naar het werk van de hulpinstanties.

"Het is nu even tijd voor rouw en verwerking voor iedereen die er mee te maken heeft. Ook leerlingen en collega's zijn geschokt", zegt Schings.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113Online: 0900 0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Meer op rtlnieuws.nl:
15-jarige jongen uit Heerlen pleegt zelfmoord na pesterijen

Mis niets meer van RTL Nieuws: like ons op Facebook.

Topnieuws