We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 20:04

School beveiligd na zelfmoord gepeste Tharukshan (15)

School beveiligd na zelfmoord gepeste Tharukshan (15)
Het Grotius College in Heerlen heeft bedreigingen ontvangen

Het Grotiuscollege in Heerlen heeft veiligheidsmaatregelen getroffen na bedreigingen aan schoolmedewerkers en leerlingen. In school lopen extra beveiligers rond, en de politie houdt een oogje in het zeil.

Dit naar aanleiding van de zelfmoord van de vijftienjarige scholier Tharukshan. De school gaat morgen bovendien aangifte doen wegens bedreigingen aan het adres van leerlingen en medewerkers. 

Onderzoek naar pesterijen

Zowel de gemeente als de school laat een onafhankelijk onderzoek instellen naar de vaak ernstige pesterijen waar de jongen met een Sri Lankaanse achtergrond het slachtoffer van zou zijn geweest.

Tharukshan Selvam woonde een groot deel van zijn leven in Sri Lanka. Hij werd via sociale media ernstig bedreigd en gepest. Zondag, op de laatste dag van de kerstvakantie, pleegde hij zelfmoord.

Topnieuws