We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 augustus 2016 19:53, in:

Ongeluk zeilboot Harlingen

Schipper fataal ongeluk Harlingen aangehouden

De drie Duitse opvarenden die vandaag omkwamen toen de mast van het schip waarop ze zaten afbrak, zijn volwassen mannen van 19, 43 en 48 jaar uit de gemeente Amberg.

Het drietal werd geraakt door de vallende mast. De 51-jarige schipper is aangehouden, omdat hij als eigenaar verantwoordelijk is voor zijn boot, aldus de politie.

Twaalf Duitsers uit één familie

Het schip, een historische tweemaster uit 1898, was gehuurd. Aan boord waren twaalf Duitsers uit één familie en de schipper en zijn vrouw. De groep had een tripje gemaakt over de Waddenzee. Na het ongeval keerde het zeiljacht terug naar de haven van Harlingen. Daar werden de opvarenden opgevangen en meegenomen naar het politiebureau. Volgens de politie is voor alle betrokkenen slachtofferhulp geregeld.


Een afgebroken mast heeft het leven gekost aan drie opvarenden van een zeiljacht. (Foto: ANP)

Technische specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie proberen de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet ook onderzoek.

Meer op rtlnieuws.nl: