Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 08:13

Politieteam van drie man gaat op maffia jagen

De Italiaanse politie heeft al jaren kritiek op de Nederlandse politie omdat de maffia in ons land niet hard genoeg zou worden aangepakt. De Nederlandse politie heeft nu een team van drie man opgetuigd dat zich volledig richt op de opsporing van de maffia.

Het antimaffiateam is onderdeel van een aantal afspraken die de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie met Italië heeft gemaakt, meldt hoofd recherche Wilbert Paulissen in het AD.

'Razend interessante informatie'

De Nederlandse politie heeft nu toestemming gekregen om voormalige maffia-leden te horen over hun criminele activiteiten in ons land. "We willen nauwkeuriger weten in welke omvang ze hier opereren. Inmiddels hebben we één spijtoptant kunnen horen. Dat leverde razend interessante informatie op", zegt Paulissen.

Paulissen zegt tegen de krant dat er al langere tijd discussie is met Italië. De politie zou in 'elk onderzoek wel een link met Nederland zien'. Uit Nederlandse onderzoeken zou die dominante positie van de maffia niet blijken. "Ik werd die discussie een beetje zat. We hebben nu met Italië afgesproken dat we zo'n team oprichten." 

Volgens de recherchechef telt het speciale team momenteel drie politiemensen, maar kan er zo nodig worden opgeschaald. Paulissen gelooft in 'kwaliteit boven kwantiteit'. Het team gaat informatie vergaren en voortvluchtige maffialeden die zich in Nederland schuilhouden opsporen. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws