Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 12:02

Politieonderzoek in Zeewolde in volle gang, lichaam Anne Faber nog niet gevonden

Tientallen forensisch rechercheurs zijn aan het werk op de plek waarvan de politie aanneemt dat het lichaam van de vermiste Anne Faber er is verborgen. In een straal van 150 meter werken ze van buiten naar binnen, naar de plek 'waar we vermoeden dat Anne Faber ligt', zegt de politie.

Het gebied wordt in kaart gebracht met hulp van honden en materieel waarmee de politie zoekt 'naar sporen en grondverstoringen'. Politiewoordvoerder Bernhard Jens zegt tegen verslaggever Jeroen Wetzels dat er 'geen stoffelijk overschot is aangetroffen', maar 'wel een specifieke locatie waar we zoeken'.

Jeroen Wetzels vanaf de plek waar naar Anne Faber wordt gezocht

Die plek kwam gisteravond laat naar voren uit nieuwe onderzoeksinformatie, zegt Jens. De politie kan niet zeggen om wat voor informatie het gaat. De locatie bij het Nulderpad is daarop direct afgezet. Het is, zegt de politie, 'een heel andere plek dan waar tot nu toe is gezocht'.

Zoeken op andere plekken stilgelegd

Gistermiddag werd voor het eerst bij Zeewolde gezocht naar sporen van de vermiste vrouw, die op 29 september na een fietstocht verdween in de buurt van Den Dolder. Tot gisteravond doorzocht de politie de Stille Kern, het hart van het natuurgebied Horsterwold. Vanochtend werd het onderzoek dus hervat bij het Nulderpad, enkele kilometers zuidwaarts.

Het onderzoek 'zal langere tijd in beslag nemen', kondigde de politie vanochtend aan. Zoekacties op andere plekken zijn stilgelegd: voor het eerst sinds het verdwijnen van Faber wordt vandaag niet gezocht in de buurt van Soest en Den Dolder.

Topnieuws