Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

25 augustus 2017 13:54

Politiemedewerker aangehouden voor lekken gevoelige informatie aan GeenStijl

Een medewerker van de politie Noord-Holland is gisteren aangehouden vanwege het lekken van gevoelige informatie aan weblog GeenStijl. De site onthulde de identiteit van de man die in juni bij het station Amsterdam Centraal met de auto mensen had aangereden.

Op GeenStijl verscheen afgelopen dinsdag een foto van een beeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de verdachte. De politie reageerde woedend. 

Schadelijk voor de politie

Korpschef Erik Akerboom noemde het lek in een mail aan alle medewerkers 'stuitend en onacceptabel, en schadelijk voor het vertrouwen in de politie'. "En het voedt bovendien sentimenten in de samenleving."

GeenStijl meldde dat de bestuurder van de auto een Amsterdammer is van Marokkaanse afkomst, volgens de website 'alle reden om extra te twijfelen aan de verklaring dat het een onwelwording was'. Ook zijn naam werd erbij vermeld.

Onwel geworden

Door de aanrijding raakten zeven mensen gewond, voornamelijk toeristen. De politie hield de man een aantal dagen vast vast omdat ze er 100 procent zeker van wilde zijn dat de man onwel was geraakt. Tijdens het onderzoek zijn de telefoon, de auto en de bloedsuikermeters van de man onderzocht. Ook vond een huiszoeking plaats. 

Uiteindelijk bleek volgens de politie dat er geen opzet in het spel was. De man gebruikte medicijnen en werd vermoedelijk onwel door een lage bloedsuikerspiegel. Hij is diabetespatiƫnt.

Ooggetuigen vertellen over de paniek rond Amsterdam CS:

 

 

Topnieuws