Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 16:02

Wilders: 'Vrouwengrap seksistisch? Zuurpruim!'

Wilders: 'Vrouwengrap seksistisch? Zuurpruim!'
Mark Rutte en Geert Wilders tijdens het debat

"Het was een leuke grap, zowel van Rutte als van mij. Als je er niet om kan lachen ben je een zuurpruim." Dat zegt PVV-leider Geert Wilders over de kritiek dat zijn vrouwengrap seksistisch zou zijn.

Geert Wilders en Mark Rutte kregen tijdens het debat over het regeerakkoord een woordenwisseling over vrouwen. Rutte verweet PVV-rivaal Geert Wilders zich als een vrouw te gedragen die lelijk wil zijn om niet bemind te worden. 

Wilders reageerde meteen: "Wie zegt dit? Heel Nederland weet nog niet eens of de heer Rutte ooit een vrouw heeft gehad.''

Seksistisch?

Na de woordenwisseling volgende een hard gelach vanuit de Kamer; maar er klonk ook kritiek. Vrouwelijke Kamerleden van de SP, GroenLinks en PvdA noemden de grap 'seksistisch' en verweten de twee van 'platte humor'. Ze kregen veel bijval op sociale media. Al konden andere twitteraars er de humor wel van inzien.

PVV-leider Wilders heeft in ieder geval geen spijt van zijn opmerkingen. "Het was gewoon een geslaagde grap, zowel van Rutte als van mij." De kritiek noemt hij 'onzin'.  Premier Mark Rutte wilde er niet meer op reageren.

Kijk hier de 'vrouwenruzie' terug:

Topnieuws