Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 maart 2018 11:23

Wilders: 'Geen seconde spijt van Russisch vriendschapsspeldje'

Geert Wilders heeft 'geen seconde' spijt gehad van het dragen van een Russisch vriendschapsspeldje. De nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp met MH17 waren daar woedend over, maar Wilders vindt dat hij hen juist een dienst heeft bewezen.

"Ik heb MH17 breder onder de aandacht gebracht van de Russen" zegt de PVV-leider in een reactie tegen RTL Nieuws. "Ik denk dat het heel verstandig is dat ik daar ben geweest. Ik kies voor de dialoog."

ZIE OOK: Nabestaanden MH17 eisen excuses Wilders voor dragen Russisch vriendschapsspeldje

Wilders droeg tijdens zijn bezoek aan Rusland vorige week een speldje op zijn revers met een Nederlands en een Russisch vlaggetje. Stichting Vliegramp MH17 reageerde daar boos op. "De Russische federatie is betrokken bij de moord op 298 burgers. Het benadrukken van vriendschap met Rusland door een Kamerlid is ongepast."

'Ik heb daar goede zaken gedaan'

Geert Wilders vertelt waarom hij geen excuses maakt voor het vriendschapsspeldje.

Malaysia Airlines Vlucht MH17 vertrok op 17 juli 2014 van Schiphol op weg naar Kuala Lumpur. Aan boord waren 298 passagiers, onder wie 193 Nederlanders. Boven Oost-Oekraïne werd het geraakt door een luchtdoelraket en stortte het neer. Niemand overleefde de ramp.

Topnieuws