We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 januari 2017 00:37

Minister Bussemaker: Kijk niet weg bij pesterijen op school

Wie merkt dat er gepest wordt op school of in zijn omgeving moet het aankaarten en vooral niet wegkijken. Dat heeft minister Bussemaker van Onderwijs gezegd in reactie op de zelfmoord van de 15-jarige scholier Tharukshan.

De scholier uit Heerlen pleegde zelfmoord omdat hij op school gepest werd. Bussemaker reageerde in het tv-programma Jinek. Ze zei dat de Onderwijsinspectie zich buigt over de zaak en dat dit specifieke geval nog moet worden uitgezocht.

'Kijk niet weg'

Maar, zei de minister, 'als je zoiets merkt in je omgeving: kaart het aan, bespreek het, kijk op geen enkele manier weg'.

"Het is vreselijk, hartverscheurend dat een kind geen andere uitweg meer ziet dan een eind aan zijn leven te maken", zei Bussemaker. Staatssecrataris Dekker liet zich eerder vandaag in soortgelijke bewoordingen uit.

Online gepest

Tharukshan werd online uitgescholden. Op sociale media werden er door anonieme accounts foto's geplaatst onder zijn naam.

Oud-klasgenoten vinden het vreselijk wat er met de jongen is gebeurd. "Hij voelde zich niet op zijn gemak", vertelt een van de meisjes aan RTL Nieuws. "We wisten ook dat hij gepest werd. Maar het was veel erger dan hoe hij het vertelde."

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113Online: 0900 0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws