We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 april 2017 07:00

Maximale uitkeringsduur WW weer naar drie jaar

Oudere werklozen krijgen weer recht op een derde jaar WW. Daarmee wordt de versobering van de regels na nog geen anderhalf jaar alweer ongedaan gemaakt, meldt de Volkskrant.

In 2016 werd de maximale uitkeringsduur teruggebracht van 38 maanden naar 24 maanden. Nu wil minister Asscher dat repareren, schrijft de krant. Hij is bang dat daar anders onder een nieuw kabinet strkas niets meer van komt.

Extra premie

De extra kosten van deze reparatie worden door de werknemers betaald. Die gaan extra premie betalen, de verwachting is dat een werknemer met een modaal salaris straks 70 euro inlevert aan extra premies.

De langere duur van een werkloosheidsuitkering geldt voor iedereen, maar is in de praktijk alleen haalbaar voor ouderen, omdat die afhankelijk is van de lengte van het arbeidsverleden. Hoe langer je gewerkt hebt, hoe langer je recht hebt op een WW-uitkering. Om aan de maximale uitkeringsduur van drie jaar te komen, moet je al bijna je hele leven gewerkt hebben.

Topnieuws