We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 10:22

Livestream: oppositie schiet op regeerakkoord

De toekomstige oppositie in de Tweede Kamer krijgt vandaag voor het eerst de kans om de nieuwe coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie op de pijnbank te leggen. Bekijk het debat hier live.

 

​'Verschrikkelijk gedrocht'

De plannen onder het motto Vertrouwen in de toekomst oogstten al meteen na verschijnen forse kritiek. Geert Wilders van de PVV, de grootste oppositiepartij, sprak over een 'verschrikkelijk gedrocht' en 'pure volksverlakkerij' met de ene lastenverzwaring na de andere.

GroenLinks-leider Jesse Klaver vreest beleid 'waar rechts Nederland zijn vingers bij zal aflikken'. Volgens hem zal de kloof tussen arm en rijk groter worden: bedrijven en vermogens worden minder belast, tegelijkertijd worden boodschappen duurder en wordt het eigen risico niet verlaagd.

Op het einde van het debat zal de meerderheid van de Kamer VVD-leider Mark Rutte vragen het nieuwe kabinet te gaan vormen. Hij is dan officieel formateur. Over twee weken moet Rutte III er dan echt zijn, is de verwachting.

De opvallendste punten uit het regeerakkoord:

​Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws