We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 februari 2017 16:51

Laatste persconferentie Rutte als premier: 'Ga stemmen'

Mark Rutte roept alle Nederlanders op om 15 maart naar de stembus te gaan. Hij zei dat er nu 'zoveel aan de hand is in de wereld', dat het belangrijk is de vrijheid, veiligheid en democratie te koesteren en beschermen.

Dat zei Rutte op zijn laatste wekelijkse persconferentie als minister-president van dit kabinet. Tot aan de verkiezingen op 15 maart zal Rutte vooral als lijsttrekker van de VVD met de pers spreken. 

Uit de crisis

Rutte blikte terug op de afgelopen jaren. Het kabinet is zijn opdracht nagekomen om het land uit de economische en financiële crisis te halen. Maar het is er slechts 'deels' in geslaagd om bruggen te slaan naar de samenleving, zei Rutte.

Video: Was dit de laatste keer voor Rutte?

'Bruggen slaan' was de titel van het regeerakkoord tussen VVD en PvdA toen het kabinet in 2012 aantrad. "In een samenleving als de Nederlandse zullen altijd ook verschillen zijn en verdere bruggen te slaan zijn. Maar op dat punt is ook veel gelukt", aldus de premier.

'Geen experimenten'

Het land bestaat volgens hem aan de ene kant uit een 'optimistische meerderheid', maar ook uit een groep 'die het gevoel heeft dat zij de prijs voor de crisis heeft betaald'. De komende jaren moet gezorgd worden dat ook die groep het herstel merkt, zei Rutte.

Volgens Rutte is het belangrijk dat de huidige koers wordt vastgehouden. "Geen experimenten. Voortzetting van dit beleid waarbij we ervoor kunnen zorgen dat we allemaal gaan ervaren dat het beter gaat. Waarbij we Nederland veilig en stabiel kunnen houden, maar ook een land waarin we op een normale manier met elkaar omgaan."

Facebook vroeg aan Rutte: bent u nog betrouwbaar?

15 maart gaan we naar de stembus. Waar ligt Nederland wakker van? Op lievepremier.nl stellen 16 Nederlanders vragen aan de toekomstige premier.

Wat vind jij belangrijk? Laat het ons weten in je eigen videoboodschap!

Topnieuws