We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 19:20

Klaas Dijkhoff wil fractievoorzitter VVD worden

Klaas Dijkhoff wil fractievoorzitter van de VVD worden. Hij heeft zich kandidaat gesteld, zo melden ingewijden.

Halbe Zijlstra is nu nog voorzitter van de 33 koppen tellende liberale fractie. Hij heeft eerder aangegeven in het nieuwe kabinet te willen, het liefst als minister van Sociale Zaken of van Buitenlandse Zaken. Tot 22 oktober kunnen zich kandidaten melden voor het fractievoorzitterschap van de VVD.

Fractie gaan leiden

Dijkhoff is sinds begin deze maand demissionair minister van Defensie. Daarvoor was hij staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. 

Al langer was binnen de partij te horen dat Dijkhoff of Jeanine Hennis-Plasschaert de fractie zou gaan leiden. De toekomst van Hennis is onduidelijk sinds zij op 3 oktober aftrad als minister van Defensie. Zij is in maart wel gekozen als lid van de Tweede Kamer.

Meer op rtlnieuws.nl
Regeerakkoord Rutte III: dit zijn de nieuwe plannen

 

Topnieuws