Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 19:45

Kansen groeien voor Kamervoorzitter Arib

Khadija Arib kan naar alle waarschijnlijkheid aanblijven als Kamervoorzitter. VVD, CDA en D66 zijn niet van plan om zelf een kandidaat naar voren te schuiven, melden meerdere bronnen aan RTL Nieuws.

Donderdag gaat de nieuwe Tweede Kamer aan de slag. Dan moet er ook opnieuw een voorzitter gekozen worden. Van Arib is bekend dat ze graag opnieuw Kamervoorzitter wordt. Op dit moment heeft zich nog geen andere kandidaat gemeld.

Arib werd in februari vorig jaar tot Kamervoorzitter werd gekozen. Ze is sindsdien uitgegroeid tot een geliefde Kamervoorzitter. Van partijen als VVD, CDA, en D66 hoeft ze dus niet te vertrekken. De PvdA heeft na de enorme afstraffing tijdens de verkiezingen nog maar negen zetels over. Het Kamervoorzitterschap is een fulltime baan, dus als Arib doorgaat, krijgen de overige acht PvdA-Kamerleden het nog drukker.

PvdA-leider Lodewijk Asscher liet eerder al aan het AD weten dat zijn partij Arib toch opnieuw voor wil dragen. "Als dat zou kunnen, dan zou ik dat nog steeds fantastisch vinden."

Meer op rtlnieuws.nl:
Liveblog: Welke coalitie krijgen we? 

Topnieuws