We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 januari 2017 14:04

Kamer krijgt per direct speciaal team om hacks politici te voorkomen

Kamer krijgt per direct speciaal team om hacks politici te voorkomen

Kamervoorzitter Khadija Arib stelt per direct een team van deskundigen in om Kamerleden te ondersteunen en adviseren bij het beveiligen van hun sociale media-accounts. Dit naar aanleiding van de hacks die RTL Nieuws vandaag deed bij verschillende politici.

De Kamervoorzitter laat weten het erg vervelend te vinden dat sociale media-accounts van Kamerleden kunnen worden gehackt. RTL Nieuws wist relatief eenvoudig accounts van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) binnen te komen. 

Beter beveiligen

Voorzitter Khadija Arib brengt als reactie een groep experts op de been op het gebied van automatisering en veiligheid. Dat team gaat Kamerleden adviseren en ondersteunen bij het beter beveiligen van hun sociale media-accounts, zoals Twitter en Facebook. 

Meer op rtlnieuws.nl:
RTL Nieuws toont aan: zo makkelijk is het hacken van politici 

Topnieuws