Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 december 2017 21:53

In Tweede Kamer ook positieve reacties op Jeruzalem-besluit

Niet iedereen is tegen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen: verschillende partijen in de Tweede Kamer zijn wel degelijk enthousiast, ook regeringspartij ChristenUnie

De Nederlandse regering vindt de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël 'onverstandig en contraproductief’, maar PVV-leider Geert Wilders vindt het Amerikaanse besluit juist 'fantastisch nieuws'. De Nederlandse regering vindt hij 'laf', omdat die het voorbeeld van de Amerikaanse president Donald Trump niet zal volgen. 

Dit is waarom het zo gevoelig ligt:

'Van harte steun voor Jeruzalem'

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vindt het een 'prima plan' om de Nederlandse ambassade naar van Tel Aviv naar Jeruzalem te verhuizen.

Ook christelijke partijen zijn positief. Zo vindt ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind de erkenning een goede zaak. Hij hoopt dat Nederland hetzelfde doet.  Ook de SGP is opgetogen. "Van harte steun voor Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël. Ook de Nederlandse ambassade hoort in Jeruzalem!'', aldus SGP-leider Kees van der Staaij.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws