We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 juni 2016 18:15

Geen pang-pang meer roepen: Defensie koopt extra munitie

Eindelijk: het leger krijgt weer kogels. De komende drie jaar trekt minister Hennis-Plasschaert 100 tot 125 miljoen uit voor het aanschaffen van nieuwe munitie. Dat moet de bestaande tekorten aanvullen, zodat de militairen weer kunnen trainen met echte kogels.

Vorig jaar werd duidelijk dat militairen tijdens oefeningen regelmatig pang-pang moeten roepen in plaats van echte kogels te gebruiken. De tekorten zouden door verschillende oorzaken ontstaan, geldgebrek is een belangrijke reden. Ook de vele verschillende soorten munitie (rond de 400 soorten) zouden een factor zijn.

Samenwerking
Bij de aanschaf en opslag van de nieuwe munitie werkt Hennis samen met de politie, Duitsland, Denemarken en België, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Met de aanschaf van de extra munitie wil Hennis de 'inzetvoorraden op niveau brengen'. 

De grappen over soldaten die 'pang-pang' roepen, noemde Hennis detijds 'vernietigend'.

Meer op rtlnieuws.nl:
Alle berichten over het kogeltekort

Topnieuws