We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 september 2016 11:08

Fleur Agema dommer dan dom? 'Juist een van onze slimste Kamerleden', zegt Wilders

Geert Wilders vindt zijn partijgenoot Fleur Agema helemaal niet dommer dan dom. Maar hij ontkende de uitgelekte uitspraak niet. "Als ik het al opgeschreven zou hebben, dan is dat bezijden de waarheid."

Vanmorgen citeerde het AD uit een interne e-mail van Wilders, waarin hij zijn partijgenote 'dommer dan dom' noemt.  

Niet ontkennen

De PVV-leider wilde zijn uitspraak niet ontkennen. Op de letterlijke vraag van verslaggever Fons Lambie 'Dus u ontkent het?' antwoordde Wilders met een simpel 'nee'. Hij zei alleen dat het niet waar is. "Fleur Agema is een van de slimste en meest intelligente Kamerleden die we hebben." 

De krant zag een e-mail in, waarin Wilders de gewraakte uitspraak deed en plaatste die in de context van het onderlinge wantrouwen binnen de fractie. Dat zou enorm zijn.

Vertrouweling

Agema gold ooit als een van de weinige vertrouwelingen van Wilders en was ooit vicefractievoorzitter, maar heeft inmiddels die plek moeten afstaan aan Sietse Fritsma. 

Volgens Agema gaat het om een 'heel oude e-mail'. Zij vindt er niks mis mee, laat ze via twitter weten.

Meer op rtlnieuws.nl:
Cupido Geert Wilders helpt Fleur Agema aan de man

Topnieuws